Havuçlu Patatesli Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane büyük havuç
- 2 tane orta uzunluk patates
- 1 tane soğan
- 1 çay bardağı şehriye
- 1.5 çay bardağı süt
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 6 su bardağı su
Havuçlu Patatesli Şehriyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları yemeklikten biraz büyükçe doğrayın.
- Pembeleşene kadar kavurun.
- 1 tane havucu küp küp doğrayın tıpkı halde biraz kavrulsun.
- Ardından patatesleri de küp küp doğrayıp tencereye koyuyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra sütümüzü suyumuzu ve tuzu katıp pişmeye bırakıyoruz.
- Havuçlar pişmişse olmuş demektir sonra blendırdan geçiyoruz
- Biraz daha kaynatıp akabinde sehriyelerimizi de koyup yine pişmeye bırakıyoruz şimdiden afiyet olsun ????????.