Havuçlu Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2-3 adet havuç
- 1 kg pırasa
- 1 çay bardağından biraz fazla pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Sıcak su
- Limon tuzu
Havuçlu Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları yağda rengini belirli edene kadar pişiriyoruz.
- 5 dakika soğuk suda beklettiğimiz pırasalarımızı tenceremize alalım kaşık vurmayın dağılmasın.
- Tencereyi sallamanız kâfi olacaktır.
- Biraz kavrulduktan sonra salçamızı atıp birkaç dakika daha kavuralım.
- Daha sonra üstünü örtecek biçimde sıcak su ekleyelim.
- Suyumuz kaynadıktan sonra pirinçimizi ve baharatlarımızı ekleyelim.
- Pirinç piştikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun ????????.