Havuçlu Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 adet büyük havuç
- 1/2 (yarım) çay bardağı portakal suyu
- İsteğe nazaran yarım portakal kabuğu
Havuçlu Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ile yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Bütün gereçler ekledikten sonra biraz daha çırpılır.
- Un ve kabartma tozu vanilya elenerek eklenir.
- En son havuç rendesi portakal suyu ve portakal kabuğu eklenip çok çırpılmadan karıştırılır.
- Büyük dikdörtgen borcama yaptım ben ülkü oldu.
- Önceden 180 derede fırında pişirilir ben yeterlice kabarıp pişince birazda fırının yalnızca altını yakıp 5 dk da o denli beklettim. Zira borcamda birtakım şeylerin altı beyaz kalıyordu o yüzden.