Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek
0
85

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
havuclu-portakalli-kek.jpg

Havuçlu Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

• 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 adet büyük havuç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı portakal suyu
  • İsteğe nazaran yarım portakal kabuğu

Havuçlu Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şeker ile yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Bütün gereçler ekledikten sonra biraz daha çırpılır.
  3. Un ve kabartma tozu vanilya elenerek eklenir.
  4. En son havuç rendesi portakal suyu ve portakal kabuğu eklenip çok çırpılmadan karıştırılır.
  5. Büyük dikdörtgen borcama yaptım ben ülkü oldu.
  6. Önceden 180 derede fırında pişirilir ben yeterlice kabarıp pişince birazda fırının yalnızca altını yakıp 5 dk da o denli beklettim. Zira borcamda birtakım şeylerin altı beyaz kalıyordu o yüzden.
Havuçlu Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)1+¼ su bardağı şeker1 su bardağı çay (Ilık)1 su bardağı zeytinyağı1 adet havuç (Rendelenmiş)1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi1 çay kaşığı tarçın (Tepeleme)1 paket karbonat1 paket vanilyaAldığı kadar un (3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Portakallı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağına yakın şeker (damak zevkine göre)3 adet yumurta1 çimdik tuzKabartma tozuVanilya1 su bardağı sıcağa yakın ılık su1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ3 su bardağı un1 büyük portakal kabuğu rendesi1 büyük havuç rendesi1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Portakallı Havuçlu Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağından 1 parmak eksik şeker1 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 tane kabartma tozu1 tane şekerli vanilin2 su bardağı un1 orta uzunluk havuç rendesi1 portakal kabuğu rendesi1 çay bardağı kadar ceviz yahut fındık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Üzeri Fındıklı Portakallı Kek Tanımı İçin Gereçler 3 adet yumurta1 su bardağı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı süt1 paket kabartma tozu1 paket vanilya2.5 su bardağı un1 adet portakal kabuğu rendesiYarım portakal suyu Üzeri için; Fındık (rondodan geçirilmiş) Üzeri Fındıklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Havuçlu Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı pekmezli süt (1 tatlı kaşığı pekmez)1 su bardağı sıvıyağı1,5 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 adet havuç1 portakal kabuğu1 portakal suyu ( pişince üzerine dökmek için)1 çay bardağı dövülmüş ceviz1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt