Havuçlu Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg havuç
- 1/2 (yarım) su bardak su
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 400 gram labne peyniri
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 120 gram doğranmış salam
- 1 paket konserve mısır
- 8 – 10 adet yeşil zeytin
- 1 çay kaşığı tuz
Havuçlu Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları rendeleyip biraz tuz ile kavuralım.
- Ardından suyu ekleyerek suyunu çekene kadar pişirelim.
- Soğumaya bırakalım.
- O sırada yumurtanın beyazlarını bir fiske tuz ile kremşanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Yumurtanın sarılarını da havuca ekleyelim. Un ve tuzu da ek ederek blenderdan geçirelim.
- Kar haline gelen yumurta aklarını da ekleyelim.
- Yumurta aklarını çok söndürmeden karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayalım. (aynı rulo pasta imali gibi) 170 derecede 15 dk pişirelim. Eğer rahatça yağlı kağıttan ayrılıyorsa fırından alalım.
- Sıcak haliyle rulo yapalım.
- O sırada iç harcını hazırlayalım. Rulomuz biraz ılınınca rulonun içerisine iç harcımızı yayalım.
- Tekrar rulo yaparak soğutalım.
- Dilimleyerek servis edelim.Bir gece buzdolabında beklerse efsane olur???? şimdi yapmaya koyulursanız yarın kahvaltıda afiyetle yersiniz ????????.