Havuçlu Soğanlı Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 2 dilimlenmiş orta boy havuç (boyutu arzuya göre, ben ince kalem halinde dilimledim)
- 1 adet soğan (arzuya göre büyüklükte doğranmış)
- Kuru maydanoz veya nane
Havuçlu Soğanlı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurdumuza tuzla ezilmiş sarımsağı karıştırıyoruz kenara alıyoruz.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ekliyoruz ve havuçlarla soğanları renk alana kadar (10dka) kavuruyoruz.
- Pişmeye yakın toz biberi ekliyoruz ve kokusu güzel çıkana kadar devam kavuruyoruz. Dikkatli olun, toz biber yanmasın.
- Sıvı yağı tavadan süzüyoruz ve bir bardağa alıyoruz.
- Havuçla soğan karışımını uygun bir servis tabağına yayıyoruz ve üstüne yoğurdu döküyoruz.
- Bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırıyoruz (aralıklar açıyoruzki yoğurt aralara aksın. ).
- Süzdüğümüz sıvı yağı üstüne döküyoruz. Nane ve maydanoz ile süslüyoruz.Afiyet olsun.
Havuçlu Soğanlı Meze Tarifi Fotoğraflı Yapılışı