Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 4 adet havuç (benimkiler küçüktü)
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kase ceviz
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçlarımızı yıkayıp soyup rendenin büyük kısmıyla güzelce rendeliyoruz.
- Birinci evvel yumurta ,şeker ve vanilyayı birlikte güzelce çırpıyoruz.
- Sonra süt ve yağ ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Akabinde rendelenmiş havuçlarımızı, kırılan cevizlerimizi ve tarçınımızı ekleyip tam harca karışana kadar karıştırıyoruz.
- Son olarak unu ve kabartma tozumuzu ekleyip güzelce çırptıktan sonra yağladığımız kek kalıbına boşaltıyoruz.
- Evvelce açtığımız 180 derece fırında 40 dk pişiriyoruz afiyet olsun. ????.