
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Materyaller
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet büyük uzunluk havuç
- 1 su bardağı ceviz içi
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile şekeri uygunca çırpalım.
- Akabinde süt ve sıvı yağı ekleyelim.
- Akabinde un, karbonat, vanilya ve limon suyunu ek edelim ve karıştıralım.
- Farklı bir yerde havuçları rendeleyip sularını sıkıp harca ekleyelim.
- Ceviz içi ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
- Kalıbın tabanını tereyağı ile yağlayıp unlayalım.
- Kek harcını döküp evvelden 170 derecede ısıtılmış fırında 40 -45 dk pişirelim.
- Birinci 20 dk fırının kapağını açmayalım.
- 40-45 dk sonra kürdan testi yapıp fırından çıkaralım ve 5 10 dk keki dinlendirelim.
- Akabinde kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.