
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (Küçük boyutta)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın (Silme)
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları yıkayın, güzelce soyup rendeleyin aman suyunu sıkmayı unutmayın.
.
- Yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin, köpük köpük olana kadar güzelce çırpın.
- Sırayla süt ve yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilya da elenerek eklenir. Unu verdiğin ölçüde tek sefer de dökmeyin kontrollü dökün. Markadan markaya fark ediyor.
- Malzemeleri güzelce çırptıktan sonra havuç, tarçın ve ceviz eklenilip kaşık yardımıyla karıştırılır.
- Önceden yağlanmış kek kalıbına dökülür.
- 170 DERECE önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika da pişirilir. Unutmayın ilk yarım saat fırını açmayın. Kekiniz güzelce kabarsın.
- Kek kalıbından güzelce çıkması için fırından aldığınız kekinizi bir süre soğumaya bırakın. Fırından aldığınız gibi çıkarmaya çalışırsanız yapışacak ve çıkmayacaktır. Herkese afiyet olsun ????????️