Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 tane küçük boy havuç
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı silme tarçın
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçlar yıkandıktan sonra güzelce rendeleyip suyunu sıkmayı unutmayın.
- Derin bir kapta yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
- Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılır havuç, tarçın ve ceviz eklenir.
- Tahta kaşıkla son kez karıştırılır.
- Kullanılacak kek kalıbı yağlandıktan sonra harcı dökelim.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırını hiç bir şekilde açmayınız.
- Keki fırından aldıktan sonra hemen kalıptan çıkartmaya çalışmayın kekiniz parçalanır.
- Soğuma işlemi gerçekleştikten sonra kalıptan çıkarıp, dilerseniz süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????