Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kremalı Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kremalı Kek
0
24

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
havuclu-tarcinli-cevizli-kremali-kek.jpg

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler


Kek için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket karbonat
  • 1,5 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 adet havuç
  • 1 çay kaşığı tarçın
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kaşık buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
Piştikten sonra ocaktan alıp içerisine;
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kek hazırlanışı için; ilk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpalım ki yumurta kokusunu kekte almayalım daha sonra süt ve yağı ekleyip çırpalım üzerine un vanilya karbonatı ekleyip iyice çırpalım (Eleyerek yaparsak daha iyi kabarıyor:))
  2. Son olarak rendelemiş olduğumuz havuç ceviz ve tarçını ekleyip çırpalım. Hazırlamış olduğumuz harcı tereyağı ile yağlamış olduğumuz kabımıza alıp 180 derece de çalıştırdığımız fırınımıza verelim.
  3. Kekimizi çiğ kalmayacak şekilde pişirelim.
  4. Kremanın hazırlanışı için; süt, un, nişasta, yumurta ve toz şekeri pişirecek olduğumuz tencere alarak birbirine karışacak şekilde topaklanma olmayacak bir biçimde karıştıralım.
  5. Donra ocağa alıp karıştırarak altı tutmayacak şekilde kaynanana dek pişirelim. Karışım pişince ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  6. Ürünlerimiz hazır olduğunda kekimizi çıkarıp krema ile isteye bağlı süsleyelim afiyet olsun :)
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kremalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt