Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket karbonat
- 1,5 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 kaşık buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek hazırlanışı için; ilk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpalım ki yumurta kokusunu kekte almayalım daha sonra süt ve yağı ekleyip çırpalım üzerine un vanilya karbonatı ekleyip iyice çırpalım (Eleyerek yaparsak daha iyi kabarıyor)
- Son olarak rendelemiş olduğumuz havuç ceviz ve tarçını ekleyip çırpalım. Hazırlamış olduğumuz harcı tereyağı ile yağlamış olduğumuz kabımıza alıp 180 derece de çalıştırdığımız fırınımıza verelim.
- Kekimizi çiğ kalmayacak şekilde pişirelim.
- Kremanın hazırlanışı için; süt, un, nişasta, yumurta ve toz şekeri pişirecek olduğumuz tencere alarak birbirine karışacak şekilde topaklanma olmayacak bir biçimde karıştıralım.
- Donra ocağa alıp karıştırarak altı tutmayacak şekilde kaynanana dek pişirelim. Karışım pişince ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Ürünlerimiz hazır olduğunda kekimizi çıkarıp krema ile isteye bağlı süsleyelim afiyet olsun