teknolojiuzmani
FD Üye

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Pofuduk Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Pofuduk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak 3 yumurtayı çırpma kabına alıp çırpıyoruz.
- Daha sonra 1 su bardağı şekeri ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Akabinde 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 şişe maden suyunu ekliyoruz.
- Homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Bu karışımın içine 3 su bardağı unu azar azar ekliyoruz ve birebir vakitte kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz .
- En son olarak da rendenin küçük tarafıyla rendelediğimiz havucumuzu ve iri iri kırılmış cevizimizi ve tarçınımızı ekliyoruz .
- Güzelce karıştırıp yağladığımız tepsimize her yeri eşit olacak halde döküyoruz.
- Son olarak da evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 30 -35 dakika kadar pişiyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz ve dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.