Havuçlu Tarçınlı Kek Labne Kremalı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- Çeyrek muskat rendesi
- Çay kaşığının ucuyla yeni bahar
- Çay kaşığının ucuyla toz zencefil
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet orta boy ince kısımla rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı ufaltılmış ceviz
- 150 gram labne (Suyu mutlaka süzülmüş olsun)
- 2 tepeleme kaşık pudra şekeri (Şekerini damak tadınıza göre deneyerek ölçüsünü ayarlayabilirsiniz)
- 1/3 paket hazır krema (Tikveşli markası daha yoğun bir krema, ben onu tercih ediyorum)
Havuçlu Tarçınlı Kek Labne Kremalı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yumurta ile şekerimizi köpük köpük olup, rengi beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Sütümüzü ve yağımızı ekleyip tekrar çırpalım.
- Rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz havuçlarımızı suyunu sıkmadan ekleyip karıştıralım.
- Dilediğiniz boyutta ufalttığınız cevizleri ekleyelim.
- Başka bir kaba un, kabartma tozu, tarçın, muskat rendesi, yeni bahar ve toz zencefilimizi aktarıp, karıştırarak homojen bir toz karışım elde edelim.
- Un karışımını eleyerek kek harcımıza ilave edip spatulayla karıştıralım.
- Küçük kare borcamda pişirdim, siz dilerseniz baton kek kalıplarında, 24 cm yuvarlak borcam ya da kelepçeli kullanabilirsiniz.
- Alt üst fansız ayarda 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda 40 dakika kadar pişirelim. Kürdan testiyle kontrol edelim. +-5 dakika olabilir pişme süresi.
- Kek, piştikten sonra bir süre daha kapağı yarım fırında bekleyerek soğumalı.
- Üst katman için; malzemeleri soğuk kullanmaya çalışalım. Labne, krema ve pudra şekerini yüksek devirde çırparak katı köpük bir kıvam oluşturalım.
- Soğumuş kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı yayalım. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ellerinize sağlık