
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (Küçük boyutta)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın (Silme)
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!.
- Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Materyaller bir sefer daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ek edilir. Mikserle son defa karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Birinci yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha hoş kabarsın.
- Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Akabinde pudra şekeri serpelim.