
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2-2, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (orta boy)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Yapılışı
- Kekimiz için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir.
- Bir kapta yumurta ve şeker ile köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya (elenerek) eklenir, kıvama nazaran un ölçüsünü siz ayarlayın.
- Gereçler bir sefer daha karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ek edilir ve spatula ile son defa karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirilir. Birinci 20-25 dk fırının kapağını açmayınız ki daha hoş kabarsın
kekimiz servise hazır. Afiyet olsun hanımlar.