Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Birkaç damla limon
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 3 adet orta boy rendelenmiş havuç
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker çırpma kabına alınır. Mikserle 5 dk güzelce çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, süt ve su eklenir karıştırılır.
- Tarçın ve vanilya eklenir, mikserle biraz daha çırpılır.
- Bundan sonra mikser bırakılır. Unlar elenerek eklenir. Sonrasında hamur kabartma tozu eklenir ve üzerine birkaç damla limon damlatılır. Güzelce yedirilir.
- Sonrasında ceviz ve havuç da eklenip kaşıkla güzelce karıştırılır.
- Hamurumuz yağladığımız kilitli kabımıza alınır. (isteğe göre farklı bir kek kalıbı kullanabilirsiniz).
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirilir. (pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir, ilk 15 dk açmamak şartıyla bıçakla kontrol edebilirsiniz).
- Piştikten sonra isteğe göre üzerine pudra şekeri serpiştirip tüketebilirsiniz.
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.