
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 adet büyük boy havuç
- ½ paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- ⅓ su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şekerle birlikte karıştırma kabına alıp, mikserle yüksek devirde 3-4 dakika çırpın.
- Sıvıyağ ve sütü ilave edip yarım dakika daha yavaş devir de çırpın.
- Un, vanilin, tarçın ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp ilave edin ve sadece karışana kadar spatula ile alt üst edin.
- Margarin ile yağladığımız kalıbımıza dökelim bir iki kez tezgaha vuralım ki kek her bölüme ulaşsın eşit dağılsın.
- 170 derecede alt üst 30 -35 dk pişmesi gerek.
- O esnada muhallebisi için bütün malzemeler tencereye koyulur karıştırılır, karışım göz göz olunca ocaktan alınır soğuması beklenir.
- Keki kalıptan çıkardıktan sonra orta boşluğa muhallebimizi dökelim isteğe göre süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.