teknolojiuzmani
FD Üye
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı un
- 7-8 adet ufalanmış ceviz
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havuçlarımızı rendeleyip ,tarçın ve yarım su bardağı un ile karıştırıyoruz.
- Diğer tarafta bir kapta yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 su bardağı un kabartma tozu havuçlu karışım ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamurun kıvamına nazaran azar azar un eklemeye devam ediyoruz toplamda 2 yada 2,5 su bardağı un alıyor.
- Sonra yağladığımız kek kalıbına dökelim .
- 200 derece fırında 20-25 dk pişirelim afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.