teknolojiuzmani
FD Üye

Havuçlu Tarçınlı Kremalı Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un (Elenmiş)
- 3 küçük uzunluk rendelenmiş havuç
- 1 silme yemek kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 1 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı/margarin
- Yarım paket krem şanti (isteğe bağlı)
Havuçlu Tarçınlı Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şeker ve yumurtayı bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Çabucak akabinde süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpalım.
- Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip çırpalım.
- Bu kademede çırpmayı bırakıyoruz. Spatula ya da tahta kaşıkla rendelenmiş havucu ve tarçını da ekleyerek alttan üste gerçek yeterlice karıştıralım.
- Margarinleyip hafif unladığımız tart kalıbına kek harcımızı dökelim ve bir iki kere hava kabarcıklarının çıkması için sert bir tabana vuralım.
- Evvelden ısıttığımız 180 derece alt üst ayardaki fırının alttan ikinci katına koyarak kekimizi 35 dk pişirelim. Müddet dolunca kürdan testi yaparak denetim edebilirsiniz.
- Kekimiz piştikten sonra ılımaya bırakalım. Çabucak kalıptan çıkarmayın. Ilımasını bekleyin. Yoksa kek dağılır.
- Kekimiz ılırken muhallebisini pişirelim. Vanilya, tereyağı ve şanti hariç tüm materyalleri tencereye alarak karıştıralım.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Ocaktan alalım tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Birinci sıcaklığı çıkan muhallebiye şantimizi de ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Krem şanti büsbütün tercihe bağlı, isterseniz eklemeyebilirsiniz.
.
- Hiç beklemeden kremamızı servis tabağına aldığımız kekimizin üzerine gezdirelim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun. ????????.