Havuçlu Tarçınlı Kremalı Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 orta uzunluk havuç
- Yarım çay bardağı su
- 1- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 2.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Havuçlu Tarçınlı Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Sıvı yağ, su, rendelenmiş havuç, tarçın, ceviz, un kabartma tozu ve vanilya eklenir ve hepsi çırpılır.
- Kek kalıbı tereyağ ile güzelce yağlandıktan sonra havuçlu harç dökülür.
- 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir.
- Kek piştikten sonra soğumaya bırakılır.
- Kreması için; süt, şeker, un, nişasta tencereye alınır ve hepsi kaynayana dek uygunca karıştırılır.
- Kaynamaya başladığında tereyağı ve vanilyası eklenir, ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.
- Soğuyan kekin üzerine kreması eklenir.
- Dolapta 1 gece beklerse tadı çok daha lezzetli oluyor.
- Süslemek için; fındık kırığı, toz tarçın ve havuç dilimleri kullandım. Sizlerin de kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Havuçlu Tarçınlı Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı