elektronikci
FD Üye
Havuçlu Tarçınlı Kremalı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı havuç rendesi
- 1 çay bardağı kadar ceviz (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 yemek kaşığı un ( dolu olmasın)
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- Hindistan cevizi
Havuçlu Tarçınlı Kremalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için öncelikle havuçu rendeleyin bi peçete ile suyunu alın.
- Bir kapta şeker ve yumurtayı yeterlice çırpın beyazlayana dek.
- Ardından sıvı yağ ve süt ekleyin.Karıştırın tarçın ek edin.
- Unu ,kabartma tozu ve vanilini de ekleyip harmanlayın.
- Ardından cevizi ve havuç rendeside koyup güzelce margarinle yağlanmış tart kalıbına dökün,eşit bir halde dağılması için kalıbı bi iki defa yere vurun.
- Isıtılmış 175 °lik fırın da pişirin birinci 20 dk kapağı açmayın.
- Kek pişerken kremanızı yapın.
- Süt ,şeker, nişasta ve unu tencerede kaynatın ocağı kapatıp içerisine margarin ve vanilini ekleyip çırpın.
- Fırından çıkan kek 10 dk soğusun.
- Ardından soğuk kreması kekin üzerine dökülür düzeltin ve dilediğiniz üzere süsleyin.Ben hindistan cevizi serptim.