Havuçlu Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük uzunluk havuç
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Havuçlu Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar ve şeker mikserle köpürene kadar güzelce çırpılır. Akabinde sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır. Unu denetimli ekleyin fazla gelebilir.
- Rendelenmiş suyu sıkılmış havuç eklenir ve karıştırılır. Dileyen ceviz yahut fındık içi tarçın ekleyebilir.
- Elde edilen kek hamuru yağlanmış kek kalıbına dökülür ve evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
- Muhallebisi için; vanilya ve tereyağı hariç tüm materyaller çırpılır ve ocağa alınıp katı kıvam alana kadar pişirilir.
- Ardından ocaktan alınır vanilya ve tereyağı eklenerek tereyağ eriyene kadar çırpılır.
- Pişip soğuyan kek servis tabağına alınıp karşıt çevrilir ve sıcaklığı çıkmış muhallebi kekin ortasına dökülür.
- Son olarak üzerine dilerseniz fındık içi yahut bademle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.