Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 küçük modül tavuk
- 6 su bardağı su (tavuğu haşlamak için)
- 1 su bardağına yakın tel şehriye (göz kararıda koyabilirsiniz)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı un
- Tuz
Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk haşladığınız bigün 1 modülünü ayırıp bu çorbada kullanabilirsiniz. Yada 1 modül düdüklüde haşlayıp suyu ile birlikte kullanabilirsiniz.
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye alıp eritiyoruz çabucak üstüne 1 yemek kaşığı tepeleme un ekliyoruz.
- Unu 1 dakika kavurduktan sonra haşladığımız tavuğun suyundan kepçe ile azar azar un karışımına ekleyip topaklanmaması için süratlice karıştırıyoruz.
- Bütün tavuk suyunu ekledikten sonra rendelediğimiz havucun hepsini çorbamıza ekliyoruz.
- Haşlanıp küçük küçük didiklenmiş tavuğumuzu da çorbaya ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonrada şehriye ve tuzunu ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Üstüne maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.