elektronikci
FD Üye
Havuçlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük çay bardağı tel şehriye
- 1 adet havuç
- 1 adet domates veya 3 yemek kaşığı domates püresi
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ (Ben zeytinyağ kullandım)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal,çay kaşığı ucu ile karabiber
- Tuz
- 1 litre+1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 1 demet maydanoz
Havuçlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağı alalım ısınınca unu ilave edelim.
- 2-3dakika karıştırarak kavuralım.
- Rendelenmiş havuç ve domatesi ilave edelim.
- 2 dakika daha kavurup suyunu ve et suyunu ilave edelim havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
- Şehriye ve baharatlarını ekliyerek kaynatmaya devam edelim.
- Limon suyunu ekliyelim.
- Şehriyeler yumuşayınca çorbamıza ince kıyılmış maydanoz ekliyelim ve ocaktan alalım.
- 10 dakika dinlendikten sonra çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.