Havuçlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül tavuk göğsü
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6,5-7 su bardağı tavuk suyu (Tavuk suyu ve içme suyu karışık da olabilir)
- 1 adet limon suyu (İsteğe bağlı limon iri modüller halinde de atılabilir )
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Havuçlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve sıvı yağ eritilir havuç eklenip 1 dakika sotelenir.
- Yemeklik doğranmış soğan eklenir ve 2 dakika kavurulur.
- Rendelenmiş sarımsak eklenir bir iki karıştırılıp un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavurulur.
- Azar azar tavuk suyu eklenir ve topaklanmaması için karıştırılır (Dondurucuda tavuk suyum vardı ben iki bardak tavuk suyu kalanı içme suyu kullandım)
- Kaynamaya başladığında tel şehriye eklenir pişirilir. Akabinde tiftiklenmiş tavuk, baharatlar ve tuz eklenir.
- Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır ve limon suyu ile maydanoz eklenip dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun ????????.