Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tavuk budu ( dolapta elinizde olan tavuğun her hangi bir yeri ile olur)
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 yumurta sarısı
- yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
- yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz
Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğumuzu haşlayıp suyunu ayırıp etini diderek kenara bırakıyoruz.
- Sonra tencerede 2 kaşık tereyağ ile 1 kasık zeytinyağına rendelemiş olduğumuz havuçları ekleyip suyunu salana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine un ve sarımsağı ek edip bi iki dakika kadar daha kavuruyoruz.
- Sonra püf nokta evvel 1 bardak soğuk su ek edip unu açıyoruz. Üzerine kalan tavuğun suyunu ekliyoruz. ( su yoğunluğu kıvam sizin tercihiniz fakat 1 litre kâfi olacaktır) kaynayan suya şehriye ve didiklenmiş tavukları ekleyip şehriye yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- O sırada 1 kase de yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz ve kaynayan tencereden aldığımız 2 kepçe çorba ile terbiyesini ılıştırarak çorbamıza ek edip bi kaç dakika daha kaynatıyoruz.
- Altını kapatıp içine doğradığınız maydanozu ve baharatları ek ediyoruz. Afiyet bal olsun ????
Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı