Havuçlu Ve Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Hazır çikolata sos +2,5 su bardağı süt ile kaynatıp üzerine dökelim
Havuçlu Ve Çikolata Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri 5-6 dk çırpalım.
- Yoğurt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, vanilya, kabartma tozu son defa düşük zamanda çırpalım.
- Sonra havuç ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
- Yağladığımız kalıba koyalım.
- Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dk pişirelim.
- Birinci sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkaralım.
- Sunum tabağına alıp çikolata sosunu üzerine dökelim.