
Havuçlu Yulaflı Bebek Magnoliası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yulaf
- 1 adet orta boy havuç
- 2 su bardağı içme suyu
- 1 çay kaşığı pekmez
- 3 adet bebe bisküvisi
Havuçlu Yulaflı Bebek Magnoliası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce 1 bardak su ile 2 yemek kaşığı yulafı bi güzel haşlıyoruz burada dikkat etmemiz gereken yer yulafların haşlama süresi. Bazıları kolay bazıları zor haşlanıyor o yüzden sürekli kontrol edin su veya yulaf miktarını kendiniz bebeğinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Haşlanan yulaflarımızı kaseye alıp aynı tencerede cam rende ya da sarımsak rendesinde rendelediğimiz havuçları koyuyoruz.
- Üzerine 1 bardak su koyuyoruz. Eğer havuç az ise az su koyun suyunu çektikçe eklersiniz.
- Kontrollü şekilde pişirip yumuşayınca ocaktan alıp biraz soğutuyoruz ve içine 1 çay kaşığı pekmez ekliyoruz.
- Daha sonra kaseye aldığımız yulaflarımızın üzerine 2 adet bebe bisküvisini eziyoruz. Bu şekilde ikinçi katman hazır oluyor.
- Ilıyan havuç rendemizi üçüncü katman olarak kaseye ekliyoruz.
- Üzerine 1 adet bebe bisküvisi koyuyoruz. Soğuyunca bebemiz afiyetle yiyoorrr????????.