Havuçlu Zeytinyağlı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- Orta uzunluk karnabahar
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı bulgur
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Havuçlu Zeytinyağlı Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Öncelikle zeytinyağı ekleyin ve kesmiş olduğunuz soğanları, pembeleşene kadar kavurun.
- Soyup, küp küp doğradığınız havuçları ekleyin ve soğanlarla bir süre daha kavurun.
- Salçayı ek edin ve salça da kavrulduktan sonra, yarım su bardağı suyu ekleyin ve havuçlar pişene kadar bekleyin.
- Temizleyip kollarına ayırdığınız karnabaharları tencereye ek edin.
- Gereçleri karıştırdıktan sonra, üzerine bulgur tuz ve pulbiber ekleyin.
- Sonra ağzını kapatıp duyunu çekene kadar pişirin.