Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hawking ’den Çocuklar için ‘Zamanın Kısa Tarihi ’

Hawking ’den Çocuklar için ‘Zamanın Kısa Tarihi ’

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Meşhur fizikçi Stephan Hawking, kızı Lucy ile birlikte bir çocuk kitabı yazdı Kitabı okuyanlar evrende seyahate çıkarken, bir taraftan da kozmoloji ve fiziğin temel bilgilerini öğrenecek

‘Zamanın Kısa Tarihi ’ adlı kitabıyla milyonlarca insanı kozmolojinin temellleri ve karadeliklerin yapısı ile tanıştıran Stephan Hawking, derhal de çocukları evrenin derinliklerine bir yolculuğa çıkarıyor

Kızı Lucy ile birlikte yazdığı ‘Geroge ’un Kozmik Define Avı ’ adındaki kitapla Hawking, kâinat hakındaki üç kayda değer soruyu çocuklarla paylaştı; ‘Evrende yalnız mıyız? ’, ‘Karadeliklerin içinde neler oluyor? ’ ve ‘Big Bang ’de neler oldu? ’

Kitabın konusu özet olarak şöyle: George ’un en iyi arkadaşı Anne ’in yardıma ihtiyacı vardır Anne ’in babası bir uzay programında çalışmaktadır fakat işler zıt gider Proje çerçevesinde Mars ’a yollanan robot garip davranışlar sergilemektedir ve Anne, babasının bilgisayarındaki klasik dışı mesajların buna niçin olduğunu keşfetmiştir

George ve Anne bilgisayardaki mesajın peşine düşerler Bu uzaylılardan gelen bir mesaj olabilir mi? Evrenin bir yerlerinde hayat olabilir mi? Uzaylılarla nasıl konuşulabilir ve konuşabilirsek onlara ne söylenmeliyiz? Bu sorular etrafında iki çocuk bir uzay macerasına başlar

Popüler bilim dergisi New Scientist ’e kitabını anlatan Hawking kitabının önemi hakkında şunları söyledi: “Çocuklar için kâğıda dökmek benim için fazla önemli Çocuklar her zaman sorular sorar; bu nedir, nasıl çalışır, niye böyledir Birçok zaman onların aptalca sorular sordukları söylenir ama sahiden büyükler, bu sorulara yanıt veremediği ve aptal görünmemek için bunu söylerler

Çocukların ve gençlerin merak etmeyi ve ‘Neden ’ diye sormaları önemlidir Merak etmeye devam ettiğim için ben de bir çocuk sayılırım

Çocuklar kara deliklerle ilgili konularda büyülenmiş gibiler ve bana sürekli bu konuda sorular soruyorlar Ben de bu konuların kolay bir dille anlatılmasının hoş bir zihin olduğunu düşünüyorum Ayrıca bu kitabı okuyacak çocukların içinden bir kaçının ileride ‘Zamanın Kısa Tarihi ’ni de okuyacaklarını göz önünde bulundurmak hoş

KARA DELİĞE DÜŞERSEK NE OLUR?

Stephan Hawking çocuklar için yazılacak kitabın hoş bir düşünce olacağını düşünse de, kitap yazma fikri ilk olarak kızı Lucy ’den çıktı Lucy Hawking kitabı yazmaya birincil karar verişini şöyle anlattı: “Çocukların kesintisiz babama gelip ‘eğer karadeliğe düşersek neler olur ’ diye sorduğunu farkettim Babam da onlara hoş, anlaşılması mümkün ve gülünç cevaplar veriyor, büyükler de babamın verdiği cevapları kulak vermek için etrafında toplanıyordu Ben de fizikle ilgili maceralı bir hikaye yazmanın eğlenceli olacağını düşündüm Birincil başta bu, çocuklar için ufak çaplı bir anlatı olacaktı ama daha sonra kitabı geliştirdik

320 sayfalık ‘George ’un Kozmik Define Avı ’, önümüzdeki ay ABD ’de satışa sunulacak lakin internetten satmak yapan böylece çok site evvelden siparişleri kabul ediyor

*

858,505Konular
982,813Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt