Haydari Tanımı İçin Gereçler
- 1 dilim beyaz peynir
- 8-10 kısım dereotu
- 6 kaşım yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağı
Haydari Tanımı Yapılışı
- Tereyağını tavada eritip üzerine naneyi katıp 2 dk karıştıralım.
- Başka bir kabın içerisine peyniri alıp çatalla ezelim.
- Yoğurdun içerisine ince ince doğradığımız dereotunu, ezdiğimiz peyniri, rendelediğimiz sarımsağı, tuzu(peynir tuzluysa tuz atmaya gerek yok) ve kavurduğumuz yağ karışımını döküp güzelce karıştıralım.
- Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun .