Haydari Tanımı İçin Gereçler
Naneli sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- Öteki materyaller;
- 10 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 kase beyaz peynir
- 1 tutam dereotu
- 2 diş sarımsak
- Zeytin yağı
- Dereotu
Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Küçük bir tavaya tereyağını alalım ve erimesini sağlayalım. Tereyağının üzerine kuru naneyi ekleyelim, 1-2 cins çevirdikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Öteki tarafta beyaz peyniri çatalla ezdirelim. Yoğurdu uygun geniş bir kaseye alalım ve peyniri içerisine ek edelim.
- İnce ince kıydığımız dereotunu, dövülmüş sarımsağı ve hazırladığımız naneli yağı da ekleyelim.
- Tüm gereçleri güzelce karıştıralım. Servis tabağına alıp zeytin yağı ve dereotu ile süsledikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı