Hayrabolu Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 ,5 su bardağı un
- 3 tane yumurta
- 1 dolu tatlı kaşığı kaşığı karbonat
- 500 gram tuzsuz lor peynir
- 4 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- Ceviz ,tahin
Hayrabolu Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle peynirimizi blendırdan çekiyoruz.
- Daha sonra 3 yumurtayı bir kaba koyup hafif karıştırdıktan sonra blendırdan geçirdiğimiz peyniri de ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından üzerine irmiği ,unu ve karbonatı ekleyip yoğuruyoruz(ele yapışan hamur hali olacak ,yumuşak bir hamur ).
- Ben muffins kalıbında pişirdim şekli daha düzgün olsun diye tabi ki yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside de pişirebilirsiniz.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp üzerini hafif bastırıp fırın tepsimize alıyoruz.
- 180°c alt üst ayarda(fansız)fırında nar gibi olana kadar kızartıyoruz. Yaklaşık 40 dakika kadar.
- Fırından çıkınca altını çatalla deliyoruz ki içine şerbet iyi çeksin diye ve tatlımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbeti için; şekerle suyu bir tencereye alıp iyice kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbetin içine bir kaç damla limonu sıkıp tatlılarımı şerbetin içine alıyoruz ve 10 dakika kadar bu şekilde bırakıyoruz.
- Daha sonra tatlılarımızı bir tepsiye alıp tenceredeki şerbeti de üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Servis edeceğimiz zaman üzerine bolca tahin döküp ceviz içi serpiştiriyoruz. Afiyet olsun
.
Hayrabolu Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.