Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hayran Olacağınız Güzellikte İçli Kete Tarifim

Hayran Olacağınız Güzellikte İçli Kete Tarifim
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hayran-olacaginiz-guzellikte-icli-kete-tarifim-15.jpg

Hayran Olacağınız Hoşlukta İçli Kete Tanımım İçin Materyaller

  • 3 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 su bardağı ılıtılmış sıvı yağ
  • 3 adet ılık yumurta akı (Sarıları üzerine sürülecek)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 4 paket instant maya (7 gramlık olan küçük paketlerden) çok gelmiyor merak etmeyin.
  • 9-10 su bardağı ortası un kullandım
Su bardağım 220 ml

Katlara sürmek için
  • 300 gram tereyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tahin
İçi için;
  • 60 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Hayran Olacağınız Hoşlukta İçli Kete Tanımım Yapılışı

  1. Yumuşacık, çok azda ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurup 1 saat mayalandırıyoruz.
  2. Bizde bu müddette kete içi için; tereyağı tavada eritip sıvıyağ ekliyor, üzerine unu katıp biraz kavuruyor sonra tuzunu ekleyip eze karıştıra unun kokusu çıkıp rengi biraz yoğunlaşana dek kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamurdan 7 adet beze yapıyor, altını unlayıp, açabildiğimiz kadar büyükçe açıp (40-50 cm ortası yeterli) hamurumuz merdane ile bile kolaylıkla herkesin açabileceği kolaylıkta.
  4. Üzerine erimiş tereyağlı tahinden çokça sürüyoruz.
  5. Tüm bezeleri büyükçe açıp açıp üstlerine tahinli yağdan sürüp üst üste 7 kat biriktiriyoruz.
  6. Daha sonra hamurun bir ucunu ortaya hakikat tutarak katlayıp öbür ucunu da onun üzerine katlayıp rulo yapıyoruz.
  7. Hamuru streç sinemayla sarıp kapatıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  8. Sonra 14 eşit modüle dilimleyerek kesiyoruz (28 adet ketemiz olacak).
  9. Her bir parçayı içi görünen katlı kısmından elimizle tezgahta basarak yassılaştırıp oklavayla açıldığı kadar uzunluğuna enine biraz büyütüyoruz.
  10. Uzamış hamuru tam ortadan bıçakla ikiye kesip ortalarına kavrulmuş undan koyuyor ve zarf formunda katlayıp elimizle üzerine basarak hal verip tepsiye aralıkla diziyoruz.
  11. Yumurta sarısı sürüp 15 dk tepsi mayası verdiriyoruz. 230° ısıtılmış fansız fırında orta rafta 10 dk pişirip sonra bir alt rafta 5-6 dk daha güzelce kızarana dek bekletip çıkarıyoruz. Afiyet bal şeker olsun soğuyunca buzluğa kaldırabilirsiniz.
 

Similar threads

İçli Kat Kat Kete Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı süt1 su bardağı yoğurtYarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ2 adet yumurta akı (Sarılar üstüne)3 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket toz mayaUn (kontrollü ekleyin) İç malzeme 150 gr tereyağı1 çay bardağı sıvı yağı3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
İçli Kete (Erzurum Kete) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1/2 (yarım) sıvı yağ (yarım su bardağı)1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1,5 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya veya (yarım paket yaş maya)Aldığı kadar un (4,5 – 5 su bardağı) İçi için; Yarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık sütYarım paket yaşmaya yahut 1 paket instant maya1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta ( akı içine sarısı dışına )1 yemek kaşığı sirke2 tatlı kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un Ara katları için; 50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
İçli Kete Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı ılık süt1,5 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya yahut yaşmaya7 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim) Orta Katına Sürmek İçin Zeytinyağı ve tereyağı karışımı İçi İçin 3 yemek kaşığı tereyağı1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
İçli Kete (Ağrı Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *1 su bardağı sıvı yağ *2 su bardağı su *Yarım paket yaş maya *Aldığı kadar un İçi için; *1 su bardağı sıvı yağ *2 su bardağı un *Bir tutam tuz Üzerine; *1 yumurta sarısı *Sıvıyağ İçli Kete (Ağrı Yöresi) Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt