Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Aldığınız Pastadan Farkı Olmayan Hatta Daha Da Lezzetli Olan Yaş Pasta

Hazır Aldığınız Pastadan Farkı Olmayan Hatta Daha Da Lezzetli Olan Yaş Pasta

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
hazir-aldiginiz-pastadan-farki-olmayan-hatta-daha-da-lezzetli-olan-yas-pasta.jpg

Hazır Aldığınız Pastadan Farkı Olmayan Hatta Daha Da Lezzetli Olan Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler


Pandispanya;
  • 5 adet yumurta
  • 6 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Krem şanti için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Krema için;
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 150 gram sütlü vaya bitter çikolata
  • Yarım paket toz krem şanti

Hazır Aldığınız Pastadan Farkı Olmayan Hatta Daha Da Lezzetli Olan Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pandispanya; Yumurta sarıları ve akları ayrılır.
  2. Yumurta beyazları derin bir kabın içine alınır.
  3. Yumurta aklarının üzerine 2 kahve fincanı şeker eklenerek krem şanti kıvamı alana kadar çırpılır.
  4. Diğer bir kaba yumurta sarıları ve kalan 2 fincan şeker eklenerek köpük köpük beyazlaşana kadar çırpılır.
  5. 1 fincan sıcak su karışıma azar azar ilave edilerek 5 dk boyunca çırpılır.
  6. Daha sonra yumurta sarısı karışımına sıvı yağ eklenip karıştıralım.
  7. Yine yumurta sarısı karışımına kuru malzemeler elenerek eklenip güzelce karıştırılır.
  8. Köpürtülmüş yumurta beyazı da 3-4 defada eklenerek spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden karıştırılır.Harcımız hazır.
  9. 28 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir.
  10. Karışım kalıba boşaltılıp sert bir zemine 2-3 defa vurulup hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derecede 40-45 dk fırının kapağı hiç açılmadan pişirilir. Süre sonunda kürdan testi yapmak üzere açın.
  12. Fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kenar kısımları bıçakla kesilip kalıptan ayrılır.
  13. Kelepçe açılarak ters çevrilir. Altındaki kağıt çıkarılarak soğumaya bırakılır.
  14. Soğuyan pandispanya bıçak yada ip yardımıyla 3 parçaya bölünür. Kullanıma hazırdır.
  15. Krem şanti ve sütü çırpalım yarım saat dolapta bekletelim.
  16. Kreması için toz krem şanti ve çikolata ???? hariç tüm malzemeyi hiç topak kalmayacak şekilde karıştırıp ocağın üstüne alalım.
  17. Ocak üstünde devamlı karıştıralım. Kaynayıp kıvam alan kremanın altını kapatıp çikolatayı ekleyelim.
  18. Soğuyan kremayı mikser ile çırpalım.
  19. Yarım paket toz krem şantiyi ekleyip çırpmaya devam edelim.
  20. Kıvam alan kremayı pandispanyaların arasına ve en üst katına paylaştıralım kenarlarına da gelicek şekilde iyice yayalım.
  21. Daha sonra krem şantiyi de sürüp düzenleyelim ve çikolata parçalarını pastamızın üzerine ve kenarlarına serpiştirelim. Pastamız hazır afiyet olsun. ????
Hazır Aldığınız Pastadan Farkı Olmayan Hatta Daha Da Lezzetli Olan Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt