![hazir-baklavalik-yufka-ile-citir-citir-baklava.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/31/hazir-baklavalik-yufka-ile-citir-citir-baklava.jpg)
Hazır Baklavalık Yufka İle Çıtır Çıtır Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolusu margarin
- Dövülmüş fındık veya ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 2 nohut tanesi kadar limon tuzu
Hazır Baklavalık Yufka İle Çıtır Çıtır Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayınca limon tuzunu atıp 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Margarin ve tereyağını eritip ılıtıyoruz.
- Yufkamızı tezgaha alıp borcam tepsinin ebatı kadar kesiyoruz.
- Dikkat etmemiz gereken nokta baklavalık yufka çok çabuk kurulduğundan mutlaka bir beze saralım sadece kullanacağımız yufkayı çıkaralım.
- Tepsiyi yağlayıp yufkamızdan iki kat seriyoruz.
- Her iki katta bir yağımızdan hafif gezdirip fırça ile yağlıyoruz.
- Bu arada kestiğimiz yufkanın ince kalan tarafındanda ara katlara sererek onları da değerlendiriyoruz.
- 14. Kata gelince bir miktar fındıktan döküyoruz.
- Sonra tekrar aynı şekilde yufkamızdan serip her iki katta bir yağlamaya devam ediyoruz.
- Kalan yufkanın 6 katından sonra tekrar biraz daha fındık serpiyoruz.
- Ve diğer yufkaları da yağlayarak yufkamız bitene kadar devam ediyoruz.
- En üst katını da yağlayıp hemen dilimliyoruz.
- Kalan sosun hepsini üzerine gezdiriyoruz.
- 180 derecede ısınmış fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti gezdirip bir kaç saat dinlendikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.