
Hazır Kekle Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır pastaban yani hazır pasta keki
- Keki ıslatmak için 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı neskafe
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 bardak süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım bardak şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu labne 200 yada 300 gr
- 1 yemek kaşığı kakao
Hazır Kekle Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremanın gereçlerini hazırlayalım bir tencereye evvel kuru materyalleri koyalım un, nişasta, yumurta sarısı sütü azar azar ek edelim, süratlice karıştıralım topaklanma olmasın.
- Sonra şekerimizi ilave edelim onu da karıştırıp tenceremizi ocağımıza alalım, daima karıştırarak kremayı pişirelim. Göz göz olduğunda vanilyamızı ek edelim bir iki dakika pişirelim.
- Un kokusu çıktıktan sonra ocağımızı kapalım kremamızı diğer bir kaba alıp, soğutalım. Soğuyan kremaya labne peyniri ek edelim mikserle ipek üzere oluncaya kadar çırpalım.
- Sıra geldi pastamızı birleştirmeye birinci evvel kekimizi uygun bir tabağa alalım hazırladigimiz sütlü neskafe ve şeker karışımıyla ıslatalım.
- Kremamızın yarısını kekin üzerine yayalım sonra ikinci katı koyalım yeniden üzerine kalan kremayı sürelim ben sıkma torbasıyla sıktım kremayı siz nasıl isterseniz o denli yapın.
- Biraz dinlendirelim pastamızı en son üzerine bir süzgeç yardımıyla kakao serpelim bir kaç saat buz dolabında dinlendikten sonra servise hazır. Herkese afiyet olsun.