Hazır Lavaştan Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Hazır lavaştan şipşak beyti yapalım birlikte
- 6 adet lavaş (Büyüklüğüne göre değişebilir)
- 400 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Birkaç kaşık su
- Tuz
- 1 kase yoğurt (Ben sarmısaklı yoğurt tercih etti )
Hazır Lavaştan Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak köfteyi hazırlayalım bunun için kıymayı karıştırma kabına alın.
- Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
- Baharatları ilave edip yumurtayı kırıp köfteyi iyice yoğurup bir saat buzdolabında dinlendirin.
- Köfte dinlendikten sonra lavaşlarımızı hazırlayalım tezgaha.
- Köfte harcımızdan uzunca adanaya benzeyen köfteler elde edelim.
- Lavaşımızın içine saralım.
- Lavaşları güzelce rulo haline getirip iki parmak kalınlığında keselim.
- Sıvıyağ ile yağladığımız borcama yada tepsiye yerleştirelim.
- Tüm rulolar kesip yerleştirdikten sonra sosumuzu hazırlayalım.
- Bir tavaya yağları alalım ve salçayı kavuralım.
- Tuzu ekleyip birazcık su ilave edip sos kıvamına getirelim.
- Rulolarımızın üzerine fırça yardımıyla biraz sürelim (abartmaya gerek yok fırından çıktıktan sonrası içinde kalsın, sadece pişerken lavaşa lezzet vermesi için)
- Tepsinin üstüne ıslatılmış fırın kağıtı yada alüminyum folyı döşenir ve 25-30 dakika kadar bu şekilde 180 derecelik fırının ortasında pişirilir.
- Daha sonra üst açılır ve bi 15 dakika kadar daha üstü açık pişirilir kızarana kadar.
- Fırından fırına bu pişme süresi değişebilir lütfen kendi fırınınıza göre kontrol edin.
- Fırından çıkan beytilerimizi servis tabaklarımıza alalım.
- Tekrar ısıttığımız domates sosumuzdan üzerine gezdirelim ve sarmısaklı yoğurt ile süsleyelim.