Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hazır Lavaştan Beyti Kebabı

Hazır Lavaştan Beyti Kebabı
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hazir-lavastan-beyti-kebabi.jpg

Hazır Lavaştan Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Hazır lavaştan şipşak beyti yapalım birlikte
  • 6 adet lavaş (Büyüklüğüne göre değişebilir)
  • 400 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Birkaç kaşık su
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt (Ben sarmısaklı yoğurt tercih etti )

Hazır Lavaştan Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak köfteyi hazırlayalım bunun için kıymayı karıştırma kabına alın.
  2. Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
  3. Baharatları ilave edip yumurtayı kırıp köfteyi iyice yoğurup bir saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Köfte dinlendikten sonra lavaşlarımızı hazırlayalım tezgaha.
  5. Köfte harcımızdan uzunca adanaya benzeyen köfteler elde edelim.
  6. Lavaşımızın içine saralım.
  7. Lavaşları güzelce rulo haline getirip iki parmak kalınlığında keselim.
  8. Sıvıyağ ile yağladığımız borcama yada tepsiye yerleştirelim.
  9. Tüm rulolar kesip yerleştirdikten sonra sosumuzu hazırlayalım.
  10. Bir tavaya yağları alalım ve salçayı kavuralım.
  11. Tuzu ekleyip birazcık su ilave edip sos kıvamına getirelim.
  12. Rulolarımızın üzerine fırça yardımıyla biraz sürelim (abartmaya gerek yok fırından çıktıktan sonrası içinde kalsın, sadece pişerken lavaşa lezzet vermesi için)
  13. Tepsinin üstüne ıslatılmış fırın kağıtı yada alüminyum folyı döşenir ve 25-30 dakika kadar bu şekilde 180 derecelik fırının ortasında pişirilir.
  14. Daha sonra üst açılır ve bi 15 dakika kadar daha üstü açık pişirilir kızarana kadar.
  15. Fırından fırına bu pişme süresi değişebilir lütfen kendi fırınınıza göre kontrol edin.
  16. Fırından çıkan beytilerimizi servis tabaklarımıza alalım.
  17. Tekrar ısıttığımız domates sosumuzdan üzerine gezdirelim ve sarmısaklı yoğurt ile süsleyelim.
Hazır Lavaştan Beyti Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt