Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Sütten Yoğurt

Hazır Sütten Yoğurt
0
135

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Hazır Sütten Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler

*Cam şişede günlük süt 1 litre
*Üstünde organik yazan herhangi bir yoğurt

Hazırlanmış Sütten Yoğurt Tarifi Yapılışı
Sütü tencereye koyuyoruz adi ateşte kaynamaya bırakıyoruz Bu sırada tahta kaşıkla yoğurttan bir yemek yemek kaşığı değin alıp oda sıcaklığına gelmesi için bir kasede bekletiyoruz Süt kaynarken ara ara tahta kaşıkla karıştırıyoruz üstünde oluşan köpükleri alıyoruz Kaynadıktan sonra mümkünse kapağı olan bir porselen kaba alıyoruz ( sırça ya da güveçte olur) Ilıklaşmasını bekliyoruz Serçe parmağımızın 8 saniye rahatça durabilmesi gerekiyor Fazla sıcakta olmaz Ben yoğurdu koyduğumda 15 saniye de dayanırdı, o sıcaklıktaydı Sütten iki üç tahta kaşığı alıp yoğurdun olduğu kaseye koyup iyice karıştırıyoruz Kasedeki yoğurt pürüzsüz bir kıvama gelince, sütün üzerindeki kaymağı hafifçe kenara çekip ortasına kasedeki yoğurdu yavaş yavaş döküyoruz Tahta kaşıkla iki tur karıştırıp, kabın kapağını kapatıp öylece fırına koyuyoruz Kabı hiç bir şeyle sarmıyoruz Uyarı !Fırın öncesinde ya da sonrasında çalışmıyor! Yalnızca koruma görevi görüyor Benim yoğurdum 5 saat sonra sertleşti sonradan buzdolabına kaldırdım Akşam 7 de yoğurdu mayaladım, 12 ’de buzdolabına kaldırdım sabah 8 ’de de yedim

Similar threads

Organik Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler *5 kilo süt *7 yarım kiloluk kavanoz *1 çimdik toz şeker *1 çimdik tuz *7 tatlı kaşığı yoğurt Organik Yoğurt Tarifi Yapılışı Selamlar başta sütümüzü ocağa koyup kaynatıyoruz Kaynamaya başlayınca altını birazcık kısıyoruz bir yarım saat değin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Güveçte Yoğurt Tanımı İçin Gereçler 4 kilo süt2 kaşık yoğurt Güveçte Yoğurt Tanımı Yapılışı Sütü kaynatıyoruz fokurdayınca kapatıyoruz. Büyük uzunluk güveç kabına alıyoruz. Serçe parmağımız yanmayacak dereceye gelene kadar bekletiyoruz. Bejlerken tahta kaşıkla orta ara havalandırıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Probiyotik Yoğurt (+6 Ay) Tarifi İçin Malzemeler *1 çay kaşığı yoğurt *1 çay kaşığı yoğurt kıvamında kefir *150 cc süt Probiyotik Yoğurt (+6 Ay) Tarifi Yapılışı Sut ısıtıyoruz Isınan sütün sıcaklığı serçe parmağımızın 10 sn dayanabildiği sıcaklıkta olmalı Yoğurdu ve kefiri cam bir kasede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler 2 litre süt2 yemek kaşığı yoğurt mayası Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Derin bir tencereye sütümüzü koyuyoruz. Kısık ateşte 1 saat boyunca kaynatıyoruz, ılımaya bırakıyoruz. Serçe parmağımızı süte sokup 7 saniye boyunca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Sağlıklı beslenmek istiyor ve ünlük tüketeceğiniz besinleri kendi ellerinizle yapmak istiyorsanız öncelikle yoğurt yaparak başlayabilirsiniz. Hem çocukların tüm vitamin ve mineralleri alacağı, yetişkinlere şifa olacak nefis bir yoğurt tarifi bugünkü yazımızda. Ancak evde yoğurt yapmak her ne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt