nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Hazır Sütten Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler
*Cam şişede günlük süt 1 litre
*Üstünde organik yazan herhangi bir yoğurt
Hazırlanmış Sütten Yoğurt Tarifi Yapılışı
Sütü tencereye koyuyoruz adi ateşte kaynamaya bırakıyoruz Bu sırada tahta kaşıkla yoğurttan bir yemek yemek kaşığı değin alıp oda sıcaklığına gelmesi için bir kasede bekletiyoruz Süt kaynarken ara ara tahta kaşıkla karıştırıyoruz üstünde oluşan köpükleri alıyoruz Kaynadıktan sonra mümkünse kapağı olan bir porselen kaba alıyoruz ( sırça ya da güveçte olur) Ilıklaşmasını bekliyoruz Serçe parmağımızın 8 saniye rahatça durabilmesi gerekiyor Fazla sıcakta olmaz Ben yoğurdu koyduğumda 15 saniye de dayanırdı, o sıcaklıktaydı Sütten iki üç tahta kaşığı alıp yoğurdun olduğu kaseye koyup iyice karıştırıyoruz Kasedeki yoğurt pürüzsüz bir kıvama gelince, sütün üzerindeki kaymağı hafifçe kenara çekip ortasına kasedeki yoğurdu yavaş yavaş döküyoruz Tahta kaşıkla iki tur karıştırıp, kabın kapağını kapatıp öylece fırına koyuyoruz Kabı hiç bir şeyle sarmıyoruz Uyarı !Fırın öncesinde ya da sonrasında çalışmıyor! Yalnızca koruma görevi görüyor Benim yoğurdum 5 saat sonra sertleşti sonradan buzdolabına kaldırdım Akşam 7 de yoğurdu mayaladım, 12 ’de buzdolabına kaldırdım sabah 8 ’de de yedim
*Cam şişede günlük süt 1 litre
*Üstünde organik yazan herhangi bir yoğurt
Hazırlanmış Sütten Yoğurt Tarifi Yapılışı
Sütü tencereye koyuyoruz adi ateşte kaynamaya bırakıyoruz Bu sırada tahta kaşıkla yoğurttan bir yemek yemek kaşığı değin alıp oda sıcaklığına gelmesi için bir kasede bekletiyoruz Süt kaynarken ara ara tahta kaşıkla karıştırıyoruz üstünde oluşan köpükleri alıyoruz Kaynadıktan sonra mümkünse kapağı olan bir porselen kaba alıyoruz ( sırça ya da güveçte olur) Ilıklaşmasını bekliyoruz Serçe parmağımızın 8 saniye rahatça durabilmesi gerekiyor Fazla sıcakta olmaz Ben yoğurdu koyduğumda 15 saniye de dayanırdı, o sıcaklıktaydı Sütten iki üç tahta kaşığı alıp yoğurdun olduğu kaseye koyup iyice karıştırıyoruz Kasedeki yoğurt pürüzsüz bir kıvama gelince, sütün üzerindeki kaymağı hafifçe kenara çekip ortasına kasedeki yoğurdu yavaş yavaş döküyoruz Tahta kaşıkla iki tur karıştırıp, kabın kapağını kapatıp öylece fırına koyuyoruz Kabı hiç bir şeyle sarmıyoruz Uyarı !Fırın öncesinde ya da sonrasında çalışmıyor! Yalnızca koruma görevi görüyor Benim yoğurdum 5 saat sonra sertleşti sonradan buzdolabına kaldırdım Akşam 7 de yoğurdu mayaladım, 12 ’de buzdolabına kaldırdım sabah 8 ’de de yedim