Hazır Tadında İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şekeri
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı pekmez
Hazır Tadında İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- Merhabalar uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp orta ateşte eritelim.
- İrmik ve unu da ekleyip hafif kızarıncaya denk kavuralım.
- Kavrulan harcın içerisine toz şekeri ekleyelim.
- Başka bir kabın içinde su süt ve pekmezi karıştırıp helvanın içerisine döküp biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kaynamasını bekleyelim.
- Katılaşan helvayı ocaktan alıp soğumaya bırakalım istediğiniz formda servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun ????.