
Hazır Yemekten Vazgeçirecek Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 7.5 – 8 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- Yarım paket yaş maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım kilo kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 büyük boy domates
- 2 büyük boy yeşil biber
- 1 büyük boy soğan
- 2-3 diş orta boy sarımsak ( küçükse 4-5 adet )
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazır Yemekten Vazgeçirecek Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, şeker ve maya karıştırılır.
- Sıvı yağ,tuz eklenip tekrar karıştırılır. Un azar azar eklenip ele yapılan hamur yoğurulur. Ölçüden fazlasını eklemeyin. 2-3 katı olana kadar mayalandırılır.
- Yeşil biber, soğan, domates ve sarımsak tek seferde veya yek tek robotta çekilip püre haline getirilir.
- İç harç için olan bütün malzemeler kaseye alınıp tamamen karıştırılır.
- Hamur 10-13 bezeye ayrılır. Ele yapışan bhamur olduğu için elinizi hafif unlayacak bölebilirsiniz.
- Tezgah unlanır,her beze merdane ile uzun şekilde açılır. Açarken de üzerini hafif unlayabilirsiniz.
- Hamurun orta kısmına yukarıdan aşağıda doğru iç harçtan yerleştirilir.
- Sağ ve sol taraftan üste doğru kapatılıp fırın tepsisine dizilir.
- Üzeri için yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır ve pidelerin üzerine sürülür.
- 220 derecede üzerine kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağ sürülür. Daha iyi sonuç için tepsileri tek tek pişirmenizi tavsiye ederim.