Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Yufka İle Burgu Tatlı Tam Ölçü

Hazır Yufka İle Burgu Tatlı Tam Ölçü
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hazir-yufka-ile-burgu-tatli-tam-olcu.jpg

Hazır Yufka İle Burgu Tatlı Tam Ölçü Tanımı İçin Materyaller


Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
Gereçler;
  • 125 gram tereyağ
  • 125 gram paket yağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket hazır yufka
  • 500 gram ceviz

Hazır Yufka İle Burgu Tatlı Tam Ölçü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel şerbeti yapıyoruz. Şerbetlik gereçlerimizi ocakta kaynatıyoruz ve 5-6 damla limon sıkıp kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynamaya başladıktan 15 dk sonra baloncuk baloncuk kaynadığında olmuştur. Soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra yufkamızın üstüne süreceğimiz yapımızı hazırlıyoruz.
  4. Tereyağ paket yağı eritiyoruz lakin yakmıyoruz eritme süreci bittikten sonra üzerine sıvı yağımızı ekliyoruz.
  5. Yufkamızı 2 şer tane alıp üstüne hazırladığımız yağdan fırça yardımıyla sürüyoruz burda dikkat etmemiz gereken şey eriyen yağdan altta su kalıyor herzaman üstten yağ alıp yufkaya sürmek yağ sürme sürecinden sonra ezdiğimiz cevizi ekliyoruz ve bir bayrak çubuğu ile sarıyoruz sarma süreci bittikten sonra büzüp çubuğu çekiyoruz bu formda tepsiye diziyoruz.
  6. Tepsimiz hazır olduktan sonra 180* de 35 dk pişiriyoruz.
  7. Tatlımız fırından çıktıktan sonra 10-15 dk ılımasını bekliyoruz(ne el yakacak nede soğuk olacak)
  8. Soğuyan şerbetimizi üstüne döküyoruz be 1-2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Tatlımız hazır. Şimdiden afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,159Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt