![hazir-yufka-ile-burgu-tatli-tam-olcu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/07/19/hazir-yufka-ile-burgu-tatli-tam-olcu.jpg)
Hazır Yufka İle Burgu Tatlı Tam Ölçü Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- 125 gram tereyağ
- 125 gram paket yağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket hazır yufka
- 500 gram ceviz
Hazır Yufka İle Burgu Tatlı Tam Ölçü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti yapıyoruz. Şerbetlik gereçlerimizi ocakta kaynatıyoruz ve 5-6 damla limon sıkıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 15 dk sonra baloncuk baloncuk kaynadığında olmuştur. Soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra yufkamızın üstüne süreceğimiz yapımızı hazırlıyoruz.
- Tereyağ paket yağı eritiyoruz lakin yakmıyoruz eritme süreci bittikten sonra üzerine sıvı yağımızı ekliyoruz.
- Yufkamızı 2 şer tane alıp üstüne hazırladığımız yağdan fırça yardımıyla sürüyoruz burda dikkat etmemiz gereken şey eriyen yağdan altta su kalıyor herzaman üstten yağ alıp yufkaya sürmek yağ sürme sürecinden sonra ezdiğimiz cevizi ekliyoruz ve bir bayrak çubuğu ile sarıyoruz sarma süreci bittikten sonra büzüp çubuğu çekiyoruz bu formda tepsiye diziyoruz.
- Tepsimiz hazır olduktan sonra 180* de 35 dk pişiriyoruz.
- Tatlımız fırından çıktıktan sonra 10-15 dk ılımasını bekliyoruz(ne el yakacak nede soğuk olacak)
- Soğuyan şerbetimizi üstüne döküyoruz be 1-2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Tatlımız hazır. Şimdiden afiyet olsun.