Hazır Yufka İle Ispanaklı Kömbe Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yufka
- 1.5 bağ ıspanak
- 3 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağ yarım çay bardağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazır Yufka İle Ispanaklı Kömbe Tanımı Yapılışı
- Ispanakları temizleyip yıkayıp doğrayalım.
- Üzerine yağ, salça ,kekik, karabiber, tuz ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Yuvarlak fırın tepsiye yağ sürelim.
- Daha sonra yufkayı serelim tekrar zeytinyağı sürüp bir tane daha yufka serelim.
- Sonra ıspanaklı içten katalım .
- Üzerine tekrar yufka serelim ve zeytinyağı sürelim tekrar yufka serip ıspanaklı içten katıp yayalım.
- Tekrar yufka serip yağ sürelim.
- En üst kat için yufka mızı da serelim.
- Kenarlarını düzeltelim.
- Üzerine yoğurt ve zeytinyağını çırpıp sürelim.
- Dilimleyip susam atalım.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.