Hazır Yufka İle Kıymalı Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka (Günlük taze yufka)
- 400 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 orta boy patates (Rende)
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir tutam maydanoz
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta
- 1 fiske tuz
- Kalan sos
- Susam (Tercihen)
Hazır Yufka İle Kıymalı Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıyma kavrulur, ince doğranmış soğan eklenip ardından rendelenmiş çiğ patates ile devam kavrulur.
- Yarım çay bardağı su eklenir, baharatları ile karıştırılır, ağzı kapatılıp 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
- Sos için tüm malzemeler çırpılır.
- 1 adet yufka tezgaha alınır ortadan 2 ye kesilir.
- Üzerine 2-3 yemek kaşığı sostan dökülür.
- Uzunlamasına iç harç yayılır yanlarını 3 parmak içine sonra yuvarlak olan kısımdan düz kestiğimiz kısıma sıkıca rulo sarılır.
- Hepsi tepsiye alınır kalan sosun hepsi üzerine sürülür.
- Tercihen susam serpilir. Varsa vaktiniz en az yarım saat -1 saat böreğin sosunu çekmeye bırakın????
- Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun .