Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Yufka İle Tepsi Mantı

Hazır Yufka İle Tepsi Mantı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hazir-yufka-ile-tepsi-manti.jpg

Hazır Yufka İle Tepsi Mantı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yufka
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıyma için;
  • 150-200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için materyaller;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
Üzeri için materyaller;
  • 1 kase çırpılmış süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Hazır Yufka İle Tepsi Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıyma, ince doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun. Sevdiğiniz üzere bir mantı içi hazırlayın.
  2. 1 adet yufkayı tezgaha serin, ortasına kıymamızı yerleştirip kenarlarından içe yanlışsız biraz kıvırıp, ucunu hazırladığınız iç harçtan yerleştirip, sıkıca rulo yapın.
  3. Tüm yufkaları bu formda hazırlayıp, 2 parmak genişliğinde dilimler kesin.
  4. Yağlanmış fırın kabına iç harç üste bakacak halde fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Yufkaların üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı fırça ile üzerine sürün.
  6. 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Salçalı sos için, yağ ve salçayı kavurup üzerine sıcak suyu ekleyin azıcık fokurdasın ve altını kapatın.
  8. Fırından çıkan mantının üzerine kaynattığınız salçalı sosu yayın.
  9. Mantı biraz ılıyınca yoğurdu üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun.
Hazır Yufka İle Tepsi Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt