elektronikci
FD Üye

Hazır Yufka İle Tepsi Mantı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yufka
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 150-200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 kase çırpılmış süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Hazır Yufka İle Tepsi Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma, ince doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun. Sevdiğiniz üzere bir mantı içi hazırlayın.
- 1 adet yufkayı tezgaha serin, ortasına kıymamızı yerleştirip kenarlarından içe yanlışsız biraz kıvırıp, ucunu hazırladığınız iç harçtan yerleştirip, sıkıca rulo yapın.
- Tüm yufkaları bu formda hazırlayıp, 2 parmak genişliğinde dilimler kesin.
- Yağlanmış fırın kabına iç harç üste bakacak halde fırın tepsisine yerleştirin.
- Yufkaların üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı fırça ile üzerine sürün.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Salçalı sos için, yağ ve salçayı kavurup üzerine sıcak suyu ekleyin azıcık fokurdasın ve altını kapatın.
- Fırından çıkan mantının üzerine kaynattığınız salçalı sosu yayın.
- Mantı biraz ılıyınca yoğurdu üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun.