Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hazır Yufka İle Üçgen Börek

Hazır Yufka İle Üçgen Börek

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
hazir-yufka-ile-ucgen-borek.jpg

Hazır Yufka İle Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler

• 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı su
İç malzemeler
  • İsteğe göre ben 200 gram lor peynir
  • 1 demet maydonoz (Peynirli yaptım ama ıspanaklı patateslide yapılabilir)

Hazır Yufka İle Üçgen Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sıvıyağ, süt ,su, yumurta bir kapta karıştırın.
  2. Yufkayı tezgaha serin ve üzerine sütlü karışımla ıslatın.
  3. Diğer yufkayı serin ve yine ıslatın.
  4. Son yufkamızı ıslattıktan sonra iç harcımızı her tarafına yayın ve yufkayı iki tarafından sararak ortada rulo olarak buluşturun ve tam ortasından kesin.
  5. Sonrasında bıçakla üçgen şeklinde keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
  6. Üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip 200 derece ısıttığınız alıp pembeleşene kadar pişirin. Çıtır çıtır böreğimiz hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hazır Yufka İle Üçgen Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 yumurta İç malzemesi için; Lor peyniriMaydanoz Üzeri için; 1 yumurta sarısıSusamİsteğe göre baharat( lorum tuzlu olduğu için atma gereği duymadım) Üçgen Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Minik Çıtır Üçgen Börek Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka Sosu için; Yarım su bardağı suYarım su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine) İçi için; 1 tabak beyaz peynir bir tabak kaşar peyniri (Karışık) Üzeri için; Susam ve çörek otu Minik Çıtır Üçgen Börek Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Çıtır Çıtır Nefis Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 paket hazır günlük yufka (6-8 adet) Sosu için: 2 yumurta1 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağYarım çay kaşığı tuz İç harcı için; 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ1 soğan2 haşlanmış patates500 gram kıyma (daha az da olabilir)İnce kıyılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Çıtır Midye Börek (Buzluk İçin) Tanımı İçin Materyaller 6 adet yufka1 yumurta1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 şişe maden suyu İç Gereç Dilediğiniz iç gereç (Ben peynirli ve pırasalı hazırladım) Çıtır Midye Börek (Buzluk İçin) Tanımı Yapılışı Evvel iç materyal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Çıtır Çıtır Pırasalı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler 4 yufka yada 360 gram hazır üçgen kesilmiş yufkaÇörek otu İç malzemesi: Yarım kg pırasaBeyaz ya da lor peyniriKarabiberKırmızı pul biberTuz Sosu için: 1 küçük su bardağı su2 yemek kaşığı sirke1 yumurta sarısı3 yemek kaşığı un2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,743Kullanıcılar
rifuals1Son üye
Üst Alt