![hazir-yufkadan-baklava.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/31/hazir-yufkadan-baklava.jpg)
Hazır Yufkadan Baklava Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 3 su bardağı ceviz
- 1 tane margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
Hazır Yufkadan Baklava Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz 15 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra yufkayı tepsimize nazaran keselim.
- Sonra tepsinin tabanına yağ sürelim.
- İkişer kat yufkaları seriyoruz yağlıyoruz. Her iki katta bir 20 katta ceviz ekliyoruz.
- Sonra bu kere üst kat için tüm katmanları yağlıyoruz tek tek en son katı dilimleyip yağlıyoruz hafif su serpiyoruz.
- 170 derecelik fanlı fırına veriyoruz fanda pişirirseniz çıtır çıtır olucaktır.
- Sonra soğumuş şerbetini birinci sıcaklığı çıkmış baklavamıza döküyoruz. Afiyet olsun.