Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yufka
- 1 kilo ıspanak
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- 1 çay kaşığı ucu pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ
- 250 gram lor peyniri
- 1 yumurta beyazı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak iç harcını hazırlayalım. Tencereye yağ koyup rendelediğimiz soğanı ekleyip kavuralım.
- Akabinde yıkamış olduğumuzu ıspanakları suyunu süzdükten sonra içine ek edelim yaklaşık 15-20 dakika daha kavuralım. Tuz ve baharatı ne ekleyelim. Sonra altını kapatalım.
- Bir yandan da sosumuzu hazırlayalım. Sıvı yağ, süt, su ve yumurta beyazına ek ettikten sonra güzelce çırpalım.
- Yufkayı masaya serelim sosumuzu azar azar her tarafına yaydıktan sonra dörde keselim akabinde lor peyniri ve ıspanaktan koyup saralım.
- Ve gül böreği formunu verelim.
- İstek edenler yufkayı serip sosladıktan sonra hiç kesmeden direk ıspanak ve lor peynirini koyduktan sonra bir bütün biçiminde sarabilir.
- Akabinde rulolar formunda keselim tepsiye dizelim.
- Hazırlamış olduğumuz böreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otunu attıktan sonra.
- 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Sıcakken servis yapalım.
????????????
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı