Hazır Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet böreklik yufka
- 750 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber, pulbiber ve kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- (salça yerine varsa domates sosu da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Hazır Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru soğan minik minik doğranır.
- Kıyma, soğan, tuz ve baharatlar karıştırılır.
- Bir adet yufka tezgaha alınır. İki yanı hafif içe doğru katlanır.
- Bir ucu da yine içe doğru katlanır.
- Katladığımız kısmın üzerine kıymayı adana köfte şeklinde yerleştirelim ve yufkayı rulo yapalım.
- İki parmak kalınlığında kesip yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Bütün yufkaları aynı şekilde yapalım.
- Üzerine firça ile sıvı yağ sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirelim.
- Sosu için salça, yağ ve suyu çırpalım.
- Üzeri kizaran beytinin üzerine bu sosu gezdirelim ve tekrar fırına verip 10 dakika da bu şekilde pişirelim.
- Fırından aldığımız beytinin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
- En son kırmızı toz biberli tereyağı gezdirip servis edelim. Afiyet şifa olsun inşallah ????.