Hazır Yufkadan Kuş Yuvası Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- Küçük dilim sucuk
- Tutam maydanoz
- Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peynir
- Kekik
- Tuz
Hazır Yufkadan Kuş Yuvası Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç malzemesini hazırlayın.
- 1 adet domates, 2 adet yeşil biber ve küçük dilim sucuğu minik küpler halinde kesin.
- 1 tutam maydanozu ince ince doğrayın.
- Doğradığınız tüm malzemelerin hepsini bir kap içine koyun.
- Üzerine az miktar kekik tuz ve küçük bir kase rendelenmiş kaşar peynir ekleyip, karıştırın.
- Yufkaları 4 parçaya bölün. Üçgen şekilde.
- Hazırlamış olduğunuz sosu bir parça yufkanın içerisine fırça ile sürerek oklava ile çok sıkı olmadan uç kısmından biraz kalana kadar sarın sonrasında burgu baklava yapar gibi iki yandan boğum yaparak oklavadan çıkarın kenarında bıraktığınız parça kısmın içine alarak kürdan ile tutturun.
- İç harcı malzemenizden ortasındaki boşluğa ekleyerek fırın tepsisine dizin ve yapmış olduğunuz yuvanın dışını yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Hazır Yufkadan Kuş Yuvası Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı