bilgisayarci
FD Üye
Hazır Yufkadan Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
İçi için;
- 500-600 gram pırasa
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tane maden suyu
- 5 adet yufka
Hazır Yufkadan Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce havuç rendelenerek tavaya alınır. Pırasalar yıkanarak küçük küçük doğranır.
- Tavaya zeytinyağ ek edilerek havuçlar 1-2 dk sotelenir. Pırasalar eklenerek rengi dönünceye kadar pişirilir.
- Sonra süt eklenerek kısık ateşte pişirilir. Sütün birçoklarını çekince ocağın altı kapatılır. Tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.
- Sos materyalleri derin bir kapta karıştırılarak çırpılır. Yufkalar birer birer tezgaha alınarak üstüne sos sürülür.
- Yufkalar yandan ve üstten katlanır. İç gereci konularak rulo yapılır.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama konur. Kalan sos üzerine dökülerek 1 saat bekletilir.
- Üzerine ister susam isterseniz çörek otu serpebilirsiniz. Yada sade olabilir.
- 190 derece fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun. Diğer tarifler için instagram sayfama bekliyorum ????????.